1900 - trieste notulen

   
   

Home
Up
	Petite Histoire (19e E)
7 januari 1857
Awakenings
Schots Seminarie
Edouard Prisse
Th. A. Eggenstein
1900 - trieste notulen
1900 - welkomstwoord
W.A. van Griethuysen
A.G. Barkey Wolf
Overbeeke memoires

Bij de dood van Ds. Eggenstein

notitie van Ph. Prisse in het notulenboek der zendingskerk

"Eindelijk en na lange onderbreking kan de kerkcommissie weder onder voorzitterschap van haren Predikant Ds. W.A. van Griethuijsen bijeenvergaderen en hare werkzaamheden hervatten dewelke door de langdurige ziekte van ds. Th. A. Eggenstein, zijn heengaan en de op zijn sterven volgende vacature niet meer geregeld zijn voortgezet.
Zoo ontbreekt onder meer de handteekening van Ds. Eggenstein onder de overgeschrevene notulen van de vergadering van 11 mei 1898. Zoo ontbreekt vooral de oude predikant en leeraar die zoo vele jaren van 29 mei 1864 af aan onze gemeente zijne krachten en zorgen gewijd en nu sedert 19 Juli 1899 in vrede is ontslapen.
In de donkere dagen van rouw en verdriet is toch de Heer ons nabij gebleven, en heeft ons gegeven Zijn werk zonder verzuim der geregelde openbare bijenkomsten voort te zetten, danzij de hulp van vele predikanten en candidaten uit het naburige Nederland of der predikant onzer zustergemeenten in België of ook van Ds. Laan van de Stads-Evangelisatie te Brussel en een zijner helpers zonder te vergeten den heer Aloy aan wien soms op het laatste oogenblik de taak werd opgelegd de gemeente voor te gaan en de diensten te vervullen. (….) Na de dood van Ds. Eggenstein is Ds. v.d.Brugghen tot consulent benoemd en deze heeft die benoeming aanvaard... en wij mogen Gode dankbaar zijn dat wij ons weder kunnen verheugen met het bezit van een nieuwen leeraar, toch moeten wij Hem ook danken voor de vele bewijzen van liefde ons door zoovele broederen betoond die ons ter hulpe zijn gekomen als ook voor het in stand houden Zijner gemeente die na bijna veertien maanden zonder Leeraar en Herder te zijn gebleven toch als gemeente is blijven bestaan en nu met vernieuwde kracht van boven hoopt gesterkt te worden nu zij een nieuwen leeraar mag hebben. Moge Gods zegen op onzen Leeraar en de Zijnen rusten en zijn werk op dit zijn nieuw arbeidsveld rijkelijk gezegend worden."

Voor het welkomstwoord van Jules Wautier bij de aanvang van Van Griethuysen's werkzaamheden, klik hier

 

   
  Back Up Next